De gevolgen van de Brexit in de transportsector

Bij Flevo Trade Service weten we wat er speelt als het gaat om transport na de Brexit. Veel van onze klanten merken dat de Brexit zorgt voor extra administratief werk, vertraging of zelfs annulering van opdrachten. Wij helpen ze daarbij en kunnen ook uw onderneming helpen om zo goed mogelijk goederen te exporteren en importeren uit het Verenigd Koninkrijk.

Veranderingen voor export naar Engeland door de Brexit

In Nederland zijn we beter voorbereid op de Brexit dan aan de overkant van de Noordzee. We krijgen dan ook veel vragen van Nederlandse en Engelse klanten. Het voordeel van al die vragen is dat we naast de theorie nu ook de praktische kennis en antwoorden aan onze klanten kunnen bieden. Wij weten dan ook precies wat er speelt bij het importeren en exporteren van goederen.

De komst van gezondheidscertificaten

Een van de grootste veranderingen die de Brexit met zich meebrengt en die nog op de planning staat, is de invoer van gezondheidscertificaten. Vanaf eind dit jaar is het verplicht om deze certificaten bij iedere zending met voedsel zoals vis te leveren. De verwachting is dat dit voor veel bedrijven een flinke klus gaat worden. Wij helpen u graag met het voorbereiden en uitvoeren van deze taak.

Extra kosten bij het exporteren naar Engeland sinds de Brexit

Bij iedere aangifte gaat het nu al om tientallen euro’s per vracht. Maar, met de komst van gezondheidscertificaten kan het zomaar om honderden euro’s gaan. Op dit moment zijn deze kosten echter nog niet volledig in te schatten. Er kan nog van alles veranderen tot de invoering.

Wat is er veranderd m.b.t. import uit Engeland door de Brexit?

Bij het importeren van goederen uit het Verenigde Koninkrijk is de situatie precies andersom. Engelse partners zullen nu documenten moeten opstellen die wij nodig hebben om in Nederland de spullen in te klaren. Een voorbeeld daarvan is ook het eerdergenoemde gezondheidscertificaat. Doordat de Engelse markt minder goed was voorbereid, waren er veel trucks die vaststonden bij de grens. Juist wanneer het om verse producten gaat zorgt dat voor enorme problemen. Beide landen zullen rekening moeten houden met dezelfde regels.

Flevo Trade Service is de douanepartner wanneer u iets wilt exporteren naar het Verenigd Koninkrijk. Wij zijn op de hoogte van alle regelgeving, zorgen voor het juiste papierwerk en handelen het douaneproces voor u af. Wij hebben ervaring met het begeleiden van luchtvracht, zeevracht, transport over de weg en zijn expert op het gebied van voedselvervoer en de bijbehorende documentatie.

Kunnen we iets voor u betekenen? Neem dan contact op met Flevo Trade Service.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *