Een uniek bedrijf op Urk

Urk is het hart van de Europese vismarkt en dat uit zich in honderden vrachtwagens die wekelijks af en aan naar het vissersdorp rijden. Al deze ladingen vracht zorgen niet alleen voor veel werkgelegenheid, maar ook voor papierwerk bij de ondernemingen. Papierwerk waar lang niet altijd tijd voor is. Flevo Trade Service ontzorgt deze bedrijven en zorgt dat visverwerker en transportbedrijf een vloeiende ervaring hebben bij de douane.

Hoe doen we dat? Door het totale traject op ons te nemen. Van het schrijven van procedures die de douane eist tot het beheren van de vergunning die al afgegeven zijn. Daarnaast zorgen wij ervoor dat de vergunningen gemonitord worden, daarmee voorkom je onaangename verrassingen. Dat doen we veelal in de visindustrie, maar ook andere sectoren komen steeds vaker bij ons terecht.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Directeur Dirk Visser legt uit: “Je hebt bijvoorbeeld een Bijzondere Bestemming vergunning, dat is een vergunning die de douane afgeeft om de Europese economie te stimuleren. Bij het importeren van goederen die je verwerkt hoef je dan geen belasting te betalen. Het aanvragen van zo’n vergunning is iets dat een klant zelf kan doen, maar het is een zware belasting op het kantoor van zo’n bedrijf. Wij doen de aanvraag, zorgen dat aan de verplichte voorwaarden wordt voldaan, implementeren procedures en doen de communicatie richting de douane. We nemen eigenlijk al het werk dat nodig is uit handen van de klant. Die kan doen waar hij goed in is, ondernemen!”

Expert in de visindustrie

Flevo Trade Service is vooral actief in de visindustrie. Dirk vertelt: “We zijn hier de expert als het aankomt op douanebemiddeling! Wij hebben ontzettend veel ervaring in de regelgeving van import, export, verwerking en transport van vis. Daarnaast werken we momenteel samen met het NVWA en lokale transportbedrijven om vergunningstrajecten nog beter te stroomlijnen. We blijven ons continu ontwikkelen om het onze klanten steeds makkelijker te maken!”

Heb je vragen of wil je contact op nemen? Wij zijn gemakkelijk bereikbaar via telefoon en mail. Of maak een afspraak, de koffie staat klaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *