Ondersteuning bij het aanvragen van douanevergunningen

Flevo Trade Service is altijd op zoek naar nieuwe vormen van dienstverlening ter ondersteuning van uw douane activiteiten. Een douane vergunning brengt de voordelen met zich mee dat u onder bepaalde voorwaarden geen invoerrechten hoeft af te dragen. Een nadeel hiervan is dat het veel administratie en dossiervorming met zich meebrengt.

Wanneer u geen invoerrechten hoeft te betalen, versterkt u uw positie in de markt. Als u controle van de douane krijgt en uw administratie is echter niet op orde, kan de douane alsnog beslissen de invoerrechten terug te vorderen.

Het verzorgen van de juiste administratie en verzamelen van alle benodigde informatie voor uw douanevergunning kost veel tijd en energie, die u liever in de bedrijfsvoering steekt. Flevo Trade Service helpt u graag met het op orde brengen en onderhouden van al uw douane vergunningen. Met onze ruime ervaring nemen wij u al het werk uit handen.

Ook in het geval van spoedaanvragen staat Flevo Trade Service voor u klaar. Door onze ruime ervaring en goede contacten kunnen wij veel voor u regelen. Wij zorgen ervoor dat uw product snel door kan naar de bestemming.

Flevo Trade Service staat voor u klaar om u te ondersteunen bij al uw Douanezaken voor uw producten. Wij kunnen echter alleen handelen als de producten in Nederland staan.

Een aantal belangrijke douanevergunningen die wij voor u kunnen regelen zijn:

  • AEO certificaat
  • Bijzondere bestemmingen vergunning
  • Actieve veredeling vergunning
  • Douane entrepot
  • Overdracht van rechten en plichten
  • T1 documenten
  • HS/Taric codes
  • Overig

Neem vrijblijvend contact met ons op en zie wat wij voor u kunnen betekenen.

AEO certificaat

Neemt uw bedrijf deel aan het internationale handelsverkeer? Dan kan de status van Authorised Economic Operator (AEO) voordelig zijn. Als AEO-vergunninghouder (geautoriseerde marktdeelnemer) wordt u namelijk in de hele Unie als betrouwbaar beschouwd als het gaat om douanetransacties. U vraagt de AEO-status bij de Douane aan. Er worden minder controles uitgevoerd en u krijgt voorrang.

Bijzondere bestemmingen vergunning/Inward processing

Onder de regeling ‘Bijzondere bestemming’ kunt u niet-Uniegoederen met een specifieke bestemming in het vrije verkeer brengen, zonder dat u rechten of volledige rechten hoeft te betalen. Door het toepassen van de vrijstelling van een recht of van een verlaagd recht is de belastingdruk lager.

Actieve veredeling vergunning/Outward processing

Onder de regeling ‘Actieve veredeling’ kunt u niet-Uniegoederen in het douanegebied van de Unie bewerken, verwerken, vernietigen of herstellen, zonder dat u invoerrechten hoeft te betalen. De veredelingsproducten kunt u daarna wederuitvoeren of in het vrije verkeer brengen.

Douane entrepot/Customs entrepot (bonded warehouse)

Onder de regeling Douane-entrepot kunt u niet-Uniegoederen opslaan in ruimten of op andere locaties die de Douane heeft goedgekeurd en die onder douanetoezicht staan.

U mag de goederen voor onbepaalde tijd opslaan, totdat de goederen:

  • Worden geplaatst onder een volgende douaneregeling
  • Worden vernietigd
  • Het douanegebied van de Unie verlaten

U hoeft voor de goederen geen invoerrechten en andere heffingen te betalen. Dit kan voor u economisch voordeel hebben. U kunt het douane-entrepot bijvoorbeeld ook gebruiken als distributiecentrum.

Overdracht van rechten en plichten (Bijzondere bestemming)/Transfer of rights and obligations (Inward processing)

De houder van de vergunning bijzondere bestemming kan als houder van de regeling de verplichting om de goederen te gebruiken voor de doeleinden die zijn vastgesteld voor de toepassing van de vrijstelling of het verlaagde invoerrecht overdragen aan een andere persoon die voldoet aan de voorwaarden van de regeling bijzondere bestemming. Degene aan wie de rechten en plichten worden overgedragen (de overnemer), wordt dan de houder van de regeling.

T1 documenten/T1 documents

Het T1 document is een verplicht document voor het vervoeren of doorvoeren van bepaalde goederen binnen de Europese Unie. Een T-1 document is van toepassing voor goederen die buiten de Europese Unie geproduceerd zijn, die zich fysiek binnen de Europese Unie bevinden en die nog niet ingeklaard of weer uitgevoerd zijn.

HS Code or Taric Code

Een HS-code (Harmonized System-code) is een code die de douane wereldwijd gebruikt voor het indelen van producten. Ieder product heeft een andere HS-code. De HS-code is in Nederland ook bekend als GS-code. GS staat voor Geharmoniseerd Systeem. Een Taric-code is een 10-cijferige code waarvan de eerste zes cijfers overeenkomen met de HS-code.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *